Lucruri de mana - magazin online de bijuterii handmade

Inregistreaza-te acum la forum!

Acum este Joi Sep 09, 2010 5:27 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5 mesaje ] 
  Versiune printabilă Subiectul anterior | Următorul subiect 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: "Definitia mancarii sanatoase"
MesajScris: Lun Oct 26, 2009 10:32 am 

Oare care ar putea fi oare "definitia mancarii sanatoase" din punctul vostru de vedere. Cred ca fiecare are alta idee despre ce inseamna "a manca sanatos"... Chiar sunt curios.

Sus

Subiectul mesajului: Re: "Definitia mancarii sanatoase"
MesajScris: Lun Oct 26, 2009 12:06 pm 

Da, asa este, parerile sunt diferite, si a manca sanatos inseamna pentru unii un anumit stil de viata, pentru altii altceva.
Sunt sigura ca ceea ce inseamna pentru mine ceva sanatos, altii pot considera un dezastru, am colege care nu se ating de carne de exemplu - si sunt multi asa.
De exemplu, pentru mine a manca sanatos - sau macar sa incerc sa mananc sanatos - inseamna in primul rand sa consum cat mai putine produse care contin coloranti, conservanti, arome, etc..., in al doilea rand: sa consum alimente care intr-adevar contin ceea ce corpul nostru are nevoie, si sunt de parere ca cele mai bune sunt fructele, in forma lor naturala. Desigur, si aici e mult de comentat despre fructele din comert, dar eu ma refer la fructele de genul celor din livada de acasa - daca o ai. :rose:

Si, sa enumar un pic ce fac eu ca sa mananc sanatos (din punctul meu de vedere):
- painea nu o cumpar din comert, incerc sa gasesc faina integrala si fac paine de casa cu aparatul de paine si folosesc numai ingrediente pe cat posibil fara emulgatori
- laptele il iau direct de la tara, smantana si ouale la fel, de casa
- evit la maxim conservele, mezelurile, smantana si iaurturile din comert - pe cat se poate - mancam zacusa facuta de casa, dulceturile si gemurile la fel, bulion, etc..., si in general tot ce se poate produce acasa
- consum apa minerala plata - nu de la robinet, si cea minerala o consum neacidulata
- nu consumam zahar, si incercam pe cat posibil sa folosim mierea (tot de casa produsa de stupii lui tata) pentru indulcit
- margarina -EXCLUS
Mai sunt multe de enumerat, insa din pacate sunt si multe lucruri care nu imi convin si nu prea le pot evita, insa sa zicem ca inchid ochii la ele - pe moment - ma refer aici in special la carne, pe care nu mereu o pot achizitiona de la tara si o achizitionez din comert.
Mai sunt multe de zis, si sunt convinsa ca pentru altii, mancatul sanatos inseamna cu totul altceva.
Si eu sunt curioasa sa aud si alte pareri. :hippie:

Sus

Subiectul mesajului: sa mancam sanatos
MesajScris: Mie Oct 28, 2009 12:04 am 

In mare sunt de acord cu cele expuse mai sus. Eu sunt adeptul unui regim ovo-lacto-vegetarian. ;) Cand nu aveam dreptul sa aleg pentru mine insumi, nu puteam sa fac alegerile pe care le consideram potrivite... acestea fiindu-mi impuse "de sus"... doar eram pe timpul comunismului nu ? :D

Sper ca in curand sa-mi cumpar o bucatica de pamant pentru casa si pentru a face agricultura asta doar pentru a manca mai natural / mai sanatos. Sper sa reusesc... Am planuri mari la nivel micro... Sa sadesc un pom... sa construiesc o casa... etc. Tot ceea ce trebuie sa realizeze un om pentru a fi implinit. Binenteles aici trebuie sa includem si relatia cu Dumnezeu, care ar trebui sa se imbunatateasca.

Sus

MesajScris: Mie Mai 12, 2010 12:41 pm 

mancarea sanatoasa ,pentru mine este cea care provine 100/100 dintr-un mediu natural ,nepoluat ,fara a se folosi ingrasaminte chimice si plante modificate genetic.
cum in ziua de azi este aproape imposibil de gasit pe piata asa ceva am incercat si reusit zic eu, sa-mi fac o gradina ,in care am pus tot soiul de legume si zarzavaturi.ma ocup de ele personal...cu toate ca nu am avut experienta , am crescut la bloc, intr-un oras mare.dar cu rabdare, roadele au fost pe masura asteptarii.intr-un colt de gradina cresc pui si gaini de casa,am in fiecare zi oua proaspete..
ma gandesc sa pun si niste stupi ,intre pomii fructiferi...dar trebuie sa studiez inainte cate cava despre cresterea albinelor.
avem si un cuptor traditional de paine unde facem la sfarsit de sapt paine de casa, dupa reteta bunicii.. :mrgreen: ,pe langa ea punem la copt si cate o fripturica sau o oala de lut cu sarmale..
este putin de obositor ca dupa o zi de munca sa te mai ocupi si de gospodarie, ..dar merita efortul ,doar cand ma gandesc la familia mea,la gustul deosebit al bucatelor provenite din gradina mea.

Sus

MesajScris: Joi Mai 13, 2010 8:16 am 

FELICITARI! Sunt si eu pe acest drum, sper ca in curand sa am niste gainuse, visez si la o capra dar sotul inca nu a ingurgitat ideea... :mrgreen:
Te-ai mutat la tara sau tot la oras stai? Si cu copiii cu scoala cum faci daca stai la tara?
Eu stau la casa in oras, si am un pic de loc de gradinuta, si am pus si niste pomi fructiferi, insa mai dureaza putin pana o sa am fructe de la ei.
Te admir pentru ce faci!!!
Poate ma ajuti si pe mine si imi spui cum faci cu produsele din gradina, ca sa combati daunatorii fara chimicale...
Noi suntem la inceput, abia anul trecut am pus cate ceva in gradina, si toamna trecuta am plantat pomisorii care s-au prins foarte bine, abia asteptam sa papam fructe de la ei...

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 5 mesaje ] 

Ora este UTC + 2 [ DST ]