Da, asa este, parerile sunt diferite, si a manca sanatos inseamna pentru unii un anumit stil de viata, pentru altii altceva.
Sunt sigura ca ceea ce inseamna pentru mine ceva sanatos, altii pot considera un dezastru, am colege care nu se ating de carne de exemplu - si sunt multi asa.
De exemplu, pentru mine a manca sanatos - sau macar sa incerc sa mananc sanatos - inseamna in primul rand sa consum cat mai putine produse care contin coloranti, conservanti, arome, etc..., in al doilea rand: sa consum alimente care intr-adevar contin ceea ce corpul nostru are nevoie, si sunt de parere ca cele mai bune sunt fructele, in forma lor naturala. Desigur, si aici e mult de comentat despre fructele din comert, dar eu ma refer la fructele de genul celor din livada de acasa - daca o ai.
Si, sa enumar un pic ce fac eu ca sa mananc sanatos (din punctul meu de vedere):
- painea nu o cumpar din comert, incerc sa gasesc faina integrala si fac paine de casa cu aparatul de paine si folosesc numai ingrediente pe cat posibil fara emulgatori
- laptele il iau direct de la tara, smantana si ouale la fel, de casa
- evit la maxim conservele, mezelurile, smantana si iaurturile din comert - pe cat se poate - mancam zacusa facuta de casa, dulceturile si gemurile la fel, bulion, etc..., si in general tot ce se poate produce acasa
- consum apa minerala plata - nu de la robinet, si cea minerala o consum neacidulata
- nu consumam zahar, si incercam pe cat posibil sa folosim mierea (tot de casa produsa de stupii lui tata) pentru indulcit
- margarina -EXCLUS
Mai sunt multe de enumerat, insa din pacate sunt si multe lucruri care nu imi convin si nu prea le pot evita, insa sa zicem ca inchid ochii la ele - pe moment - ma refer aici in special la carne, pe care nu mereu o pot achizitiona de la tara si o achizitionez din comert.
Mai sunt multe de zis, si sunt convinsa ca pentru altii, mancatul sanatos inseamna cu totul altceva.
Si eu sunt curioasa sa aud si alte pareri.